De week van de goede voornemens is weer aangebroken. Terwijl de oliebollen inmiddels alweer wat zijn gezakt en de kerstboom bijna het huis uit kan, wordt het weer eens hoognodig tijd voor een grondige schoonmaak. Daarom hebben wij hier een lijst gemaakt met klusjes die we eigenlijk te weinig doen, maar nu aan het begin van het nieuwe jaar toch wel echt een keer nodig zijn. Heb je de klus geklaard? Dan kan je direct al één goed voornemen van je lijstje afstrepen!

Je tandenborstel schoonmaken of vervangen

Onze tandenborstel vervangen is iets wat er al snel bij in kan schieten. Het advies is om eens in de drie maanden je tandenborstel te vervangen. Daarom een handig trucje: wanneer je jouw tandenborstel aan het begin van het nieuwe jaar vervangt, kun je makkelijk onthouden wanneer deze aan vervanging toe is. Reinig tussendoor je tandenborstel af en toe in een badje van water en azijn. Laat je tandenborstel een half uurtje weken en spoel hem daarna grondig uit met water. Zo worden vrijwel alle bacteriën en ziektekiemen op je tandenborstel gedood.

De prullenbakken in huis eens goed schoonmaken

De prullenbak is een bron van bacteriën en ziektekiemen, ondanks dat we vuilniszakken gebruiken blijft de prullenbak niet onbesmet. Er wordt daarom aangeraden alle prullenbakken in huis eens per maand schoon te maken met heet water en desinfectiemiddel.

De kamerplanten afstoffen en schoonmaken

Dat is balen, blijk je al geen groene vingers te hebben. Heeft je plant naast water ook nog eens een afstofbeurt nodig. Het valt gelukkig vaak niet zo op maar kamerplanten zijn echte stofnesten. Stof jouw kamerplanten dan ook eens in de zoveel tijd voorzicht af met een droge doek en je planten glimmen weer als nooit tevoren.

Tip: wanneer je een nieuwe kamerplant koopt, koop dan ook meteen glansmiddel voor je plant. Hierdoor glimt hij niet alleen, maar blijft hij ook stofvrij. Dus sla je twee vliegen in één klap!

unieke werkwijze home facility

Het stuur, dashboard en versnellingspook van je auto schoonmaken

Zo nu en dan gaan we nog wel eens met de auto door de wasstraat, wassen we hem zelf voor de deur en halen we de stofzuiger door de auto heen. Echter vergeten we vaak het stuur, het dashboard en de versnellingspook af te stoffen en schoon te maken. Dit zijn helaas wel de plekken waar veel bacteriën zich ophopen. Zorg daarom voor een aantal desinfecterende doekjes in je auto en neem regelmatig alles hiermee af. Een handige bezigheidstherapie voor als je in de file staat!

De lampenkappen in huis afstoffen

De lampenkappen worden vaak tijdens het afstoffen overgeslagen tijdens het rondje door je huis. Begin daarom het nieuwe jaar goed en stof al je lampenkappen grondig af. Hopelijk komen ze vanaf dan vaker voor op je afstoflijstje.

Je strijkbout grondig reinigen

De strijkbout staat eigenlijk nooit bovenaan ons lijstje om schoon te maken. Wil je er zeker van zijn dat je kleding schoon blijft tijdens het strijken? Verwijder dan kalk en viezigheid van je strijkbout, door de strijkbout een half uur op een natte doek met schoonmaakazijn te zetten. Doe vervolgens de onderkant af met een vochtige doek. Is de strijkbout dan nog steeds niet helemaal schoon? Dan kan je het hele proces herhalen.

De afstandsbedieningen reinigen

Een ander voorwerp dat tijdens de wekelijks schoonmaak veel wordt vergeten is de afstandsbediening. Met de vele TV-uren in Nederland en tegenwoordig honderden zenders, houden we de afstandsbediening regelmatig vast. Hierdoor is de afstandsbediening een bron van bacteriën. Haal daarom regelmatig een doekje met wat schoonmaakmiddel eroverheen en hij is weer schoon!

De wasmachine schoonmaken

Na alle stinkende kleding van de afgelopen dagen door het gourmetten of feesten, vindt de wasmachine het ook fijn om weer eens goed schoongemaakt te worden. Draai daarom eens in de zoveel tijd een programma op de hoogste temperatuur. Als je geen lege machine wilt draaien, dan kun je er lakens of handdoeken in doen. Hier vindt je nog meer tips om je wasmachine schoon te maken!

Toch geen zin om deze schoonmaaklijst met goede voornemens uit te voeren?

Geen probleem Home Facility helpt je graag bij het schoonmaken van jouw woning. Ontvang nu 1 uur een gratis schoonmaak met de actiecode: HAPPYNEWHOME

Actievoorwaarden

  • De actie geldt bij een minimale afname van 1 maand wekelijkse schoonmaak of tweewekelijkse schoonmaak van minimaal 2,5 uur per keer.
  • De actie is niet geldig met terugwerkende kracht.
  • Het is niet mogelijk om in plaats van de actie contant geld te ontvangen.
  • Maximaal 1 aanmelding per klant.
  • Home Facility behoudt zich het recht voor om de actie eenzijdig te wijzigen of te beëindigen. In het geval van een wijziging of beëindiging van de actie zal daarvan mededeling worden gedaan op homefacility.nl.