Waar we vorige week de hardnekkige vlekken uit je kleding hebben bestreden, gaan we deze week de vieze geur van je net gewassen was tegen het lijf. Niets is namelijk een grotere teleurstelling wanneer je “schone was” niet naar frisse bloesem maar naar natte hond ruikt. Helaas komt dit regelmatig voor, maar weest niet getreurd wij hebben een oplossing hiervoor!

Wasluis

De oorzaak van stinkende was heeft een aantal oorzaken. We wassen vaak op veel te lage temperaturen (30-40 graden) en er gaat een flinke hoeveelheid vloeibaar wasmiddel bij. Deze combinatie zorgt voor vetluis. Schrik niet, dit is geen echte echte luist maar een soort vettige substantie die na het wassen achterblijft.  De vervuiling ontstaat doordat huidschilfers en huidvet samenklonteren met onoplosbare stoffen uit het wasmiddel.

De oplossing

Gelukkig hebben we voor dit probleem een oplossing: Draai één keer in de maand een kookwas met een paar oude theedoeken, zónder wasmiddel. De truc is een vaatwastablet in de trommel te doen, dit maakt alles weer fris! Wissel daarnaar af en toe af met poederwasmiddel, dit is beter voor je machine. Je gaat meteen het verschil merken, je kleren ruiken binnen de kortste keren dus weer lekker fris!