Hoe maak ik mijn wasmachine schoon?

Schoonmaaktip

Hoe maak ik mijn wasmachine schoon?

Een wasmachine heeft, waarschijnlijk, meerdere keren per week te maken met vuil. Onze vieze kleren stoppen we erin en dan is het de bedoeling dat ze daarna weer heerlijk schoon eruit komen. Maar wanneer je je wasmachine nooit schoonmaakt, blijft je kleding ook muf. En naast muffe kleding, zal door achtergebleven vuiligheid je wasmachine ook sneller verslijten. Lees snel hoe je je wasmachine kunt reinigen en dus muffigheid kunt voorkomen.

Wasmachine reinigen: algemeen

Voordat je één van onderstaande methoden gaat gebruiken om de wasmachine te reinigen, veeg dan eerst de binnenkant van de rubbers goed schoon met keukenpapier. Je zult zien dat er al behoorlijk wat vuil vanaf komt. Misschien haal je zelfs weer wat verdwenen voorwerpen tevoorschijn.

Maak ook het zeepbakje goed schoon met een sponsje. Nu je dit hebt gedaan, kun je één van onderstaande manieren gebruiken om de wastrommel grondig schoon te maken.

Schoonmaken met schoonmaakazijn

Met schoonmaakazijn kun je tuintegels reinigen, de vaatwasmachine schoonmaken en dus ook de wasmachine reinigen. Gooi een scheut azijn in het bakje voor het wasmiddel en laat de lege trommel draaien op 90 graden.

Let wel op, zuren zoals schoonmaakazijn kunnen het binnenwerk van je wasmachine aantasten. Gebruik schoonmaakazijn daarom niet te vaak, één keer per drie maanden is voldoende.

Schoonmaken met soda

Gebruik ongeveer een heel tot half kopje soda voor het schoonmaken van de wasmachine. Wanneer je te veel gebruikt, is het ook weer schadelijk en zal de wasmachine sneller verslijten. Gooi het kopje soda in een lege trommel en draai een programma van 90 graden. Op een hoge temperatuur worden bacteriën gedood en zal al het vuil losweken.

Schoonmaken met een vaatwastablet

Het schoonmaken van de wasmachine met een vaatwastablet zorgt ervoor dat het vetluis verdwijnt. Vetluis is de vettige substantie die achterblijft in de wasmachine. Vetluis ontstaat door huidvet en huidschilfers die samenklonteren met wasmiddel.

Doe een of twee vaatwastabletten in de lege trommel en zet de wasmachine aan op 90 graden. Daarna heb je geen last meer van vieze luchtjes!

Verder is het verstandig om de wasmachine altijd open te laten staan. Wanneer je de wasmachine altijd sluit na gebruik, zullen de bacteriën groeien en verspreiden. Dat wil je niet hebben!

Heb jij nog goede tips voor het schoonmaken van de wasmachine?