Hoe maak ik mijn badkamertegels schoon

Schoonmaaktip

Hoe maak ik mijn badkamertegels schoon

De badkamertegels schoonmaken is een hele klus. Hoe zorg je ervoor dat de tegels weer mooi glanzen en dat bij zwarte/donkere tegels de kalkaanslag goed weg is? Lukt dit het beste met schoonmaakazijn of behaal je juist met groende zeep, baking soda of chloor het beste resultaat? Wij helpen je een beetje op weg, zodat jij korte metten maakt met kalkaanslag, vuil en schimmel in jouw badkamer. Zorg dat je het volgende in de aanslag hebt: emmer, schuurspons, oude tandenborstel en huishoudhandschoenen.

Met azijn

Schoonmaakazijn is een wondermiddel tegen kalkaanslag. Maak een sopje van warm water en azijn en wrijf de tegels ermee in. Laat dit 15 tot 30 min. inwerken en wrijf de tegels na met een droge doek. Spoel goed na met warm water uit de douchekop. Als je de badkamer goed hebt bijgehouden is deze schoonmaakbeurt voldoende en kun je de schoonmaakartikelen weer opbergen.

Tip: stop het mengsel van azijn en water in een spuitfles en spuit deze leeg tegen de tegels.

Met soda en groene zeep

Vind je de tegels nog niet schoon genoeg? Maak de tegels dan schoon met baking soda en groene zeep. Meng 2 eetlepels groene zeep met 8 eetlepels baking soda en maak de badkamertegels hiermee stralend schoon. De ontvettende werking van baking soda samen met groene zeep, zorgen ervoor dat je de badkamertegels moeiteloos schoon krijgt. Als je geluk hebt zijn ook de voegen met deze schoonmaakbeurt een stuk schoner geworden. Wil je dat de voegen nog witter worden? Gebruik dan bleekmiddel voor de finishing touch.

Voegen schoonmaken met bleekmiddel

De voegen van de tegels maak je brandschoon met een oude tandenborstel en bleekmiddel. Het is een klusje, maar dan heb je ook wat! Laat het bleekmiddel even intrekken en spoel dit vervolgens af met de douchekop. De voegen zijn nu witter dan ooit. (zorg wel dat je oude kleding aanhebt als je met bleek in de weer gaat)

Tip: wil je kalkaanslag op de badkamertegels voorkomen? Maak alle tegels na het douchen dan droog met een trekker.