Hoe kom ik van vieze geuren in huis af?

Schoonmaaktip

Hoe kom ik van vieze geuren in huis af?

Zo nu en dan dwalen er vieze geuren door je huis, waarvan je eigenlijk niet zo goed weet wat je eraan kan doen. Neem bijvoorbeeld de vet lucht die in je huis hangt, de stikkende sneakers die in de gang staan of de uien of knoflook lucht die nog aan je handen zit van het snijden. Met deze tips ben je snel van deze vieze geurtjes af.

Vet

Je hebt iets overheerlijk gebakken, je buikje rond gegeten en vervolgens wil genieten van rustige avond. Het enige jammere ervan is dat jouw huis volkomen stinkt en de lucht van vet blijft hangen. Zelfs nadat je de ramen hebt opengegooid, gaat de lucht maar niet weg. Dit de volgende keer voorkomen? Zet dan een bakje met azijn in de keuken. Azijn neemt de geuren op en zorgt ervoor dat de stank zich niet verspreidt. Ben je hiermee te laat? Zet dan een aantal bakjes met gemalen koffie neer op een aantal plekken in de kamer. Dit mag nieuwe koffie zijn, maar ook gebruikte. Niets zal je dan nog herinneren aan je laatste maaltijd.

De wasbak

De stank uit het putje van de wasbak elimineren, doe je eenvoudig door heet water door de kraan te spoelen, voeg dan een half kopje soda toe en eindig met een half kopje azijn. Verwijder na 10 minuten het schuim met een liter kokend water. Dit werkt ook voor geuren uit het doucheputje.

De prullenbak

Als je de vuilniszak vervangt, stinkt de prullenbak vaak nog. Om van deze vieze geuren af te komen, maak je eerst de prullenbak goed schoon met een sopje van afwasmiddel en schoonmaakazijn. Gouden tip: gooi daarna een laagje baking soda op de bodem van prullenbak en plaats daarna pas de zak. Baking soda zorgt er namelijk voor dat de vieze luchtjes worden opgenomen.

Sportschoenen en sneakers

Heb jij ook erg last van zweetvoeten en durf je jouw schoenen bijna niet uit te trekken. Stop dan droge theezakjes in je sneakers om de vochtige zweetlucht te verdrijven. Stop de zakjes in de punten van je schoen en laat ze de gehele nacht zitten. Doei zweetlucht en hallo lekkere geur van je favoriete theesoort.

Knoflook op je handen

Knoflook geeft je eten vaak net de twist die je nodig hebt. Daarom wil je deze altijd zo fijn mogelijk snijden. Het nadeel hiervan is dat de geur dagen aan je vingers blijft zitten. Hoe kom je hier zo snel mogelijk van af? Hang je handen een paar minuten in een bak met melk. Het voordeel hiervan is dat je handen er ook nog eens zacht van aanvoelen.