Een huishoudelijke hulp maakt gelukkig

Een huishoudelijke hulp maakt gelukkig

Geluk is te koop! Geef je geld uit aan het inkopen van vrije tijd. Laat bijvoorbeeld je eten eens thuisbezorgen of kies voor een huishoudelijke hulp van Home Facility. Zo houd je meer vrije tijd over en word jij net zo gelukkig als een miljonair!

Uit een onderzoek van onder meer de Maastrichtse econoom hoogleraar Paul Smeets. Blijkt dat als je jouw geld besteed aan bijvoorbeeld een huishoudelijke hulp, je geluksgevoel stijgt met een half punt van een 7 naar een 7,5. Dat is nu ook precies het verschil tussen het geluksgevoel Jan Modaal en een miljonair. Dit komt omdat een huishoudelijke hulp zorgt voor meer vrije tijd en leuke dingen. De econoom ziet dat we afgelopen decennia meer vrije tijd, maar ook meer stress hebben gekregen. We hebben namelijk minder het idee dat we onze tijd kunnen indelen.

In Nederland deden 2000 mensen mee aan het onderzoek. Een op de vijf koopt vrije tijd, andere kopen liever een televisie of andere goederen. Zodra het geld wordt ingezet om diensten te kopen in plaats van materiële zaken, zijn mensen positiever en ervaren minder stress. Door het kopen van vrije tijd, bijvoorbeeld door een huishoudelijke hulp van home facility je huis te laten schoonmaken, maakt mensen tevredener met hun leven.

Geld en goederen zijn in onze samenleving niet meer schaars, maar vrije tijd wel. Het is de kunst om beter met vrije tijd om te gaan. We denken hier eerder dat we iets zelf wel kunnen doen. Dat kan ook. Maar als je heel erg druk bent, twee kinderen naar de voetbalclub moet brengen en een fulltime baan hebt, moet je je afvragen of je dan ook nog per se zelf je huis wil schoonmaken.

Een huishoudelijke hulp van Home Facility?
Home Facility helpt je graag om een stapje dichter bij dat miljonairsgevoel te komen. Wij leveren professionele huishoudelijke hulpen. Zij zijn door ons gescreend en voldoen geheel aan het hoge verwachtingspatroon van een huishoudelijke hulp. Ben je al overtuigd en wil je meer gaan genieten van je vrije tijd, maak dan hier direct een afspraak met één van onze vaste contactpersonen! Of lees hier meer over hoe wij te werk gaan.

Bron: https://www.wijlimburg.nl/nieuws-overzicht/hoogleraar-um-econoom-paul-smeets-koop-vrije-tijd-en-leef-als-een-miljonair/